Botox
Botox is een populaire naam voor botuline toxine. Het is een uit de natuur verkregen stofje dat werkt op de zenuwen van de spieren. Herhaaldelijke bewegingen van spieren kunnen voor rimpelvorming zorgen. Als een spier zich aan moet spannen krijgt het normaliter een signaal vanuit de zenuwen. Botuline toxine blokkeert dit signaal. Het gevolg is dat een spier zich minder of niet meer aan kan spannen. Voor de huid betekent dit dat het minder de kans heeft om rimpels te creëren en dat rimpels die al in de huid zitten de kans krijgen om te herstellen. 

Toepassingen
De gebieden die goed te behandelen zijn met botox zijn onder andere de frons (tussen de wenkbrauwen), het voorhoofd en kraaienpootjes. Ook kunnen gebieden rond de mond en de neus behandeld worden. Daarnaast komen enkele medische aandoeningen zoals spanningshoofdpijn, migraine en overmatig transpireren hiervoor in aanmerking.


Verwachtingen
Botox wordt middels kleine injecties ingespoten via de huid. Het werkt optimaal na 14 dagen na de behandeling. Dit betekent dat de huid vanaf dat moment de tijd heeft om te herstellen. Eerder gevormde rimpels zullen vanaf dat moment langzaam minder worden. Dit proces kan weken tot maanden duren. Na 3 tot 6 maanden is de botuline toxine uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.


Behandelingen met botox:
- Frons
- Voorhoofd
- Kraaienpootjes
- Hoofdpijn / migraine
- Zweetoksels
- Tandenknarsen
- Gezichtsafslanking:
- Bunny lines (rimpeltjes bij optrekken neus)
- Gummy smile (tandvleeslach)
- Mondhoekjes optrekken
- Putjeskin
- Neustip
- Lipflip